Overzicht

Welkom op de website van Glasblazerij Vitt!

Vanaf 1 augustus 2018 is de glasblazerij permanent gesloten wegens het pensioen van de heer Werner Vitt.

Vanaf 1 december 2018 zijn deze website en het e-mailadres wernervitt@glasblazerijvitt.be niet meer actief. Gelieve de heer Vitt te contacteren via wernervitt53@gmail.com

De meest gestelde vragen over glasblazen kunt u vinden in het onderdeel "FAQ" (zie in de navigatiebalk links). Verder is er een woordje uitleg over de geschiedenis van het glas te vinden in het onderdeel "Geschiedenis van glas". Wenst u wat meer te weten te komen over glas zelf, dan kunt u vast en zeker in het onderdeel "Over glas" terecht.

Zie onze glasblazer aan het werk! Kijk snel naar de foto's en video-opname in het onderdeel "foto en video". Wenst u meer te zien? Waarom geen bezoekje brengen aan onze winkel waar u de glasblazer met uw eigen ogen kunt aanschouwen! Kijk snel naar ons adres en contactgegevens, onder "contacteer ons". De openingsuren vind u onderaan deze pagina.

Korte biografie

Werner Vitt, van Duitse origine, stamt uit een oud glasblazergeslacht uit TsjechiŽ dat teruggaat tot circa 1860.

Zijn opleiding begon in 1969 als kwartsglasblazer, richting labotechniek. Maar toen reeds was zijn creativiteit en fantasie overduidelijk.

Na enkele jaren van zoeken en experimenteren kwam hij terecht in het ambachtelijke en de beeldende kunst.

Dit weerspiegelt zich in emotionele en inspirerende werken. Gedurende een periode van 12 jaar was hij lesgever in kunstambachtelijk en instrumentenglasblazen aan verschillende instituten. Talrijke workshops onder zijn leiding vervolledigen de lijst van zijn prestaties.

Regelmatige exposities sedert 1986 tot heden zorgen ervoor dat een ruim publiek kan genieten van de aanblik van al die mooie flonkerende weerspiegelingen van licht, lucht, kleur en materie.

Openingsuren van de winkel

Door omstandigheden zijn wij niet in staat openingsuren vast te leggen. Om een afspraak te maken, bel ons op 0478/55 57 78.