F.A.Q.
 
Welke onderdelen gebruikt de glasblazer zoal?

De glasblazer gebruikt als grondstof glazen buizen en staven ("volle buis" in de volksmond). Deze warmt hij op met een glasblazerlamp (kortweg brander), tot het glas op de geschikte temperatuur is om het te manipuleren in de gewenste vormen. Voor het vormen maakt hij gebruik van verscheidene werktuigen, zoals de pincet, ruimer, grafietkool (dit is een plaat waarmee de bodem van een olielamp vlak wordt gemaakt).

 

Op welke temperaturen wordt glas bewerkt?

De temperatuur van de vlam is 2400 Celsius, het glas wordt bewerkt op een temperatuur van 1300 Celsius. De reden dat het glas niet de temperatuur van de vlam bereikt is enerzijds omdat glas een slechte warmtegeleider is en dus traag opwarmt en anderzijds omdat de glasblazer het glas niet de kans geeft deze temperatuur te bereiken, aangezien het dan vloeibaar en onbewerkbaar zou worden.

Waarvoor dient de glasblazerbril?

Om in de vlam te kunnen kijken, en nauwkeurig te volgen of het glas in de juiste vorm wordt gebracht, maakt de glasblazer gebruik van een zogenaamde glasblazerbril. Dit is een bril met speciaal gekleurde glazen die bepaalde stralen, voortgebracht door de vlam wegfilteren. Hierdoor is hij in staat om als het ware "in de vlam" te kijken.

Wat maakt de glasblazerij zoal?

Wij maken een breed gamma van voorwerpen, zoals gespecialiseerde apparatuur voor petrochemische en andere laboratoria, brouwerijen, voedingsnijverheid. Kortweg de hele industrie die glazen apparatuur nodig heeft kan bij ons terecht.
Ook binnenhuisdecoratie vormt een groot onderdeel van ons atelier. Seizoengebonden decoratie, waaronder als belangrijkste onderdeel de kerstversiering, de ontwerpen zijn telkenmale ontsproten aan de kunstzinnige ader van onze glasblazer. Maar u kunt evenzo bij ons uw persoonlijke ontwerp laten uitvoeren. Heeft u iets specifieks in gedachten, geen probleem u legt het uit aan onze glasblazer, die het probleemloos omzet in een prachtig ontwerp. Om een kleine greep uit ons aanbod te geven, olielampen, kandelaars, parfumflacons, oorringen, glazen juwelen, tafeldecoratie, drankglazen allerhande, karaffen, glazen diertjes.
Tenslotte maakt onze glasblazerij ook uiterst individuele sculpturen, deze kunnen zowel op vraag ontworpen worden, als uit eigen creatie voortkomen.